Sabbatical

Wilt u de mogelijkheid om bij te tanken of om uw onderzoek een boost te geven door een periode vrijgesteld te zijn van uw werkzaamheden? Dan kunt u een sabbatical overwegen. Tijdens een sabbatical onderbreekt u uw beroepsgebonden werkzaamheden voor een bepaalde periode. Lees hier wat een dergelijk verlof inhoudt en aan welke voorwaarden u moet voldoen.

 

Afspraken maken

Een sabbatical leave is een langere verlofperiode die u besteedt aan het verbeteren van uw employability. Bijvoorbeeld door deze periode te besteden aan bijscholing. Zorg dat u tijdig een verzoek voor een sabbatical indient. Als u toestemming krijgt, dan maakt u samen met uw werkgever afspraken over de manier waarop u uw verlofperiode invult, de duur van uw verlof en de voorwaarden. U spreekt bijvoorbeeld af of uw werkgever uw loon en pensioenpremie doorbetaalt en of u (een deel van uw) gespaarde vakantie-uren inzet voor de verlofperiode.

Voorwaarden

Als u gespaarde vakantie-uren inzet voor een sabbatical leave dat ten goede komt aan de universiteit, ontvangt u een premie. In artikel 4.23 van de cao-NU vindt u een overzicht van alle voorwaarden voor een sabbatical leave.

Copyright 2024